Osta nämä 10 asiaa itselle

Aktiivisuusranneke

Aktiivisuusranneke

Aktiivisuusranneke on parhaimmillaan tyylikäs asuste, mikä pitää huomaamattomasti huolta siitä, kuinka paljon liikut tai poltat kaloreita. Aktiivisuusranneke sopii kaikille. Sinun ei siis tarvitse olla mikään himokuntoilija käyttääksesi aktiivisuusranneketta. 

Aktiivisuusrannekkeesta voit tarkastaa esimerkiksi sen, kuinka monta askelta olet toimistopäivän aikana ottanut, tai kuinka pitkään olet jo kävellyt koiran kanssa. Aktiivisuusrannekkeesta on helppo tarkastaa myös kulloinenkin syke tai se, miten hyvin on edellisenä yönä nukkunut. On ainakin periaatteessa mahdollista yhdistää aktiivisuusranneke kodin älylaitteiden kanssa. 

Tällöin esimerkiksi kahvinkeitin saa tiedon siitä, että olet herännyt, joten se tietää käynnistyä niin, että saat kupposen kahvia heti keittiöön tultuasi. 

2. Robotti-imuri

Inhoatko siivoamista? Villakoirat, leivänmurut, hiekoitushiekat ja kissankarvat tulisi kuitenkin saada pois lattioilta. Osta itsellesi robotti-imuri, niin voit tulla töistä puhtaaseen kotiin. Jos sinulla on älyimuri, voit asettaa sen seuraamaan sinun liikkeitäsi niin, että hurina vaimenee, ennen kuin avaat kotioven. 

3. Hyvä patja

Nukkuminen on tärkeää. Jos tunnet olisi väsyneeksi eikä kyse ole esimerkiksi raudanpuutteesta tai liiallisesta stressistä, saattaa sängyssäsi olla jotain vikaa. Koska olet viimeksi uusinut patjan? Onko patja valittu sinun vartalosi ja sinulle tyypillisten nukkumisasentojen perusteella? 

Jos patjalla on jo ikää tai patjasi on valittu summamutikassa, marssi laadukkaita patjoja myyvään liikkeeseen ja saa henkilökohtaista palvelua sopivan patjan valitsemiseen. Muista hankkia myös hyvä tyyny sekä laadukkaat liinavaatteet. 

4. Ergonominen työtuoli

Jos teet töitä kotoa käsin, tarvitset ergonomisen työtuolin sekä säädettävän työpöydän. Pelkkä seisomapöytä ei riitä, jos työskentelet pöydän ääressä useampia tunteja joka päivä. Ihanteellisessa tapauksessa vaihtelet usein asentoa ja käyt välillä vähän kävelemässä. 

Älä tyydy halvimpaan mahdolliseen tuoliin, vaan osta itsellesi laadukas työtuoli asiantuntevan myyjän avustuksella. Hyvä työasento ja ergonominen työtuoli pelastavat sinut monilta vaivoilta. 

5. Kauratyyny

Kaikki tarvitsevat kauratyynyn, minkä voi lämmittää mikrossa. Lämmin kauratyyny auttaa esimerkiksi kuukautiskipuihin sekä hartia-alueen jäykkyyksiin. Kauratyyny voi olla myös hauska sisustuselementti. Saatat löytää kauratyynyn, mikä muistuttaa sohvatyynyä tai pehmolelua!

6. Magneettinauhaa

Ihmisiltä menee todella paljon aikaa hukkuneiden tavaroiden etsimiseen. Tee itsellesi palvelus ja laita kaapit, lipastot, komerot ja sekatavaralaatikot ojennukseen. Hankkiudu eroon kaikesta, mitä et oikeasti tarvitse, ja kunnosta, lajittele ja järjestä loput. 

Tavarat pysyvät kunnossa, kun ne on viikattu laatikoihin tai esimerkiksi ripustettu seinille. Sakset, veitset ja muut metalliset tai metallia sisältävät työvälineet voi kiinnittää magneettinauhaan. Magneettinauha kiinnittyy seinään esimerkiksi tarrapintansa avulla. Voit ostaa magneettinauhaa jo muutamalla eurolla sekatavarakaupoista. 

7. Kunnolliset alusvaatteet

Sinäkin tarvitset ja ansaitset kunnolliset alusvaatteet. Heitä pois reikiintyneet kalsarit ja osta tilalle laadukkaita puuvilla-alkkareita. Naisten tulisi uusia rintaliivinsä muutaman vuoden välein, sillä rintojen koko on voinut muuttua, ja parissa vuodessa liivit ehtivät jo muuttua melko kulahtaneiksi. Nainen tarvitsee ainakin arkirintaliivit, juhlarintaliivit ja urheilurintaliivit. 

8. Kestävä matkalaukku

Matkalaukut

Osta matkalaukku, mikä kestää aikaa ja aktiivista käyttöä! Tarkasta, minkä kokoisen laukun saat viedä lentokoneen matkustamoon, jotta et joutuisi hankkimaan taas uutta laukkua lentomatkoja varten. Jos olet reppureissaaja, investoi kunnolliseen rinkkaan. 

Jos sinulla on tapana ottaa mukaan paljon matkatavaroita, hanki samalla myös isompi laukku ruumaan lähetettäväksi. Matkalaukussa voi säilyttää vaikka varapeittoja silloin, kun et ole reissun päällä, joten iso koko ei välttämättä ole ongelma. 

9. Astianpesukone

Jos sinulla ei vielä ole astianpesukonetta, on tiskikone mitä oivallisin lahja itselle. Tiskikone mahtuu pieneenkin keittiöön, sillä niin sanotut pöytäastianpesukoneet ovat suurin piirtein mikron kokoisia. 

10. Reseptikirja

On ihan eri asia selailla ihanaa reseptikirjaa kuin etsiä ruoanlaitto-ohjeita Googlesta! Hyvä reseptikirja on tarpeen niin arki- kuin juhlapäivinäkin. 

Osta kirjalle myös nätti teline. Kattavassa reseptikirjassa on keskenään erilaisia reseptejä, mutta voit myös ostaa useita eri kirjoja, joista kussakin on hieman erilainen teema. Eksoottiset maut vievät sinut pikamatkalle ulkomaille. 

Pullantuoksu tuo mieleen lapsuuden. Herkullinen pasta tekee vaikutuksen sukulaisiin ja treffikumppaniin.