Suunnittele itsellesi toimiva pelihuone

Pelihuone

Pelaaminen on nykypäivänä hyvin suosittu harrastus. Pelaamista harrastetaan sekä pelikonsoleilla että tietokoneilla. On yleensä pelikohtaista ja toki yksilöllistäkin, kummalla tavalla pelejä halutaan pelata. Yhteistä näille pelaamisen muodoille on kuitenkin se, että aktiivisen pelaajan kannattaa jollain tavalla suunnitella omaa peliympäristöään.

Pelihuoneen suunnittelulla pelaamisesta saadaan mahdollisimman mukavaa, jopa pitkillä pelisessioilla. Kun pelihuone on suunniteltu hyvin juuri sinun tarpeitasi ajatellen, ei ympäristö pääse häiritsemään pelikokemusta. Se, onko sinulla meneillään videopeli vai casino, joka käyttää Trustlya, ei oikeastaan vaikuta pelirauhan tarpeeseen. Minkä tahansa pelin kanssa kannattaa järjestää itselleen sellainen pelirauha, että pystyt keskittymään.

Mutta mitä kaikkea pelihuoneen suunnittelussa kannattaa sitten ottaa huomioon? Asiaan liittyy useita asioita, joita käsittelemme tällä sivulla.

Mitä kaikkea pelihuoneeseen tulisi hankkia

Pelihuoneen tarkoituksena on tarjota mukava ja rauhallinen ympäristö pelaajalle. Kun käynnissä on pitkä pelisessio, jossa tavoitteena on voitto, ei ole mukava havahtua siihen, että joudutkin yhtäkkiä keskittymään johonkin ympärilläsi olevaan häiriötekijään. Tai siihen, että selkääsi jomottaa.

Niinpä pelihuone kannattaa suunnitella ottaen huomioon mukavuus, pelirauha, nesteytys, valaistus, ilmanvaihto jne. Myös laitteiden virrankesto tulisi varmistaa esimerkiksi pitämällä laitteet akkujen virran sijaan suoraan verkkovirrassa.

Yksi ensimmäisiä hankintoja pelihuoneeseen on pelituoli. Pelituolit suunnitellaan aina nimenomaan pelaamista varten eli niiden suunnittelussa otetaan huomioon, mitkä kehonosat tarvitsevat tyypillisesti eniten tukea. Pelituoleissa voi olla merkistä ja mallista riippuen erilaisia säätöjä, jotka auttavat pelaajaa saamaan parhaan mahdollisen peliasennon.

Toinen tärkeä hankinta on kuulokkeet. Toisinaan pelimenestys voi riippua nimenomaan siitä, kuuleeko pelaaja kaikki oleelliset äänet. Mikäli käytössä on kuulokkeet tai ei lainkaan kuulokkeita, vihollinen voi yllättää, sillä et kuullut sen lähestyviä askeleita. Esimerkiksi pesukoneen hurina voi blokata tällaisia vaimeita ääniä tehokkaasti. Siksi kuulokkeet ovat yksi pelaajien ensimmäisistä hankinnoista.

Pelihuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Täysin pimeässä ei kannata pelata, sillä silmät eivät pidä näytön tihrustamisesta pimeässä. Tämä pätee varsinkin pidempiin pelihetkiin.

Pelikone on tietysti hyvin oleellinen osa pelaamista. Sen tulisi olla riittävän tehokas, jotta se pystyy pyörittämään haluamaasi peliä virheettömästi. Jos koneella tullaan pelaamaan useita tunteja putkeen, koneen kannattaa kestää tämäkin. Jos kone on heikko tai vanha, se todennäköisesti kuumenee.

Onko pelihuoneen sisustuksella väliä?

Tämä on täysin mielipideasia, sillä jokainen viihtyy omanlaisessaan huoneessa. Sisustuksen tulisi kuitenkin olla sellainen, jossa tunnet olosi mukavaksi ja viihdyt. Jos huone on kovin sotkuinen ja vailla järjestystä, vaikuttaa tämä myös tavaroiden löytymiseen. Jos esimerkiksi pelisession kesken tulee tarve löytää vaikkapa juomapullo tai varavirran lähde eikä sitä löydykään heti, voi tämä olla ongelmallista. Pahimmassa tapauksessa peli voi jopa keskeytyä tällaisen asian takia.

Toisinaan pelejä voidaan haluta pelata myös yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Tällöin olisi suotavaa, että kaikille löytyy jokin mukava istumapaikka. Jokaiselle ei tarvitse välttämättä olla omaa pelituolia, vaan monet suosivat mukavaa sohvaa.

Jokainen määrittää itse, haluaako sisustaa omaa pelihuonettaan. Moni laittaa mielellään esille omaan suosikkipeliinsä liittyviä julisteita tai figuureja, mutta tämä on täysin makuasia. Sisustuselementit tuovat tunnelmaa. Lisäksi siisti sisustus näyttää siistiltä myös striimatessa. Toisinaan siisti pelihuone tai tunnelmaa luovat led-valot tekevät striimikuvasta kiinnostavan myös katsojien silmissä, jolloin voi saada uusia katsojia satsaamalla siihen, mitä ruudulla näkyy.

Tarvitseeko pelaamista varten varata koko huone?

Tämä on kysymys, johon voi vastata oikeastaan vain sen mukaan, löytyykö asunnosta tai talosta ylipäätään ylimääräinen huone. Mikäli ylimääräinen huone löytyy, on hyvä idea siirtää kaikki pelaamiseen liittyvät tavarat sinne. Näin pelaaja ei häiritse muita samassa asunnossa asuvia pelatessaan. Myöskään ympäristön äänet eivät pääse häiritsemään pelaamista.

Lisäksi pelaamiseen voi liittyä sellaisia laitteita, jotka kannattaa säilyttää huolellisesti omassa turvallisessa paikassa. Toisinsanoen tietokoneita tai muita elektroniikkalaitteita ei ehkä kannata säilyttää sellaisessa tilassa, jossa perheenjäsenet voivat vahingossa läikyttää sen päälle jotain. Jos kodissa on lemmikkieläin, se ei pääse syömään laitteiden johtoja tai ravistelemaan karvojaan laitteiden päälle.

On täysin makuasia, halutaanko pelaamista varten varata kokonainen huone. Hyvin usein tähän riittää, että esimerkiksi makuuhuoneesta löytyy pelinurkkaus. Makuuhuoneessa ei kuitenkaan yleensä vietetä muuten paljoa aikaa, jolloin se voi olla monessakin tapauksessa erinomainen vaihtoehto.